Usein tulee mietittyä, että mistä voi tietää, onko juusto laktoositonta vai ei. Siihen on olemassa helppo nyrkkisääntö. Kypsytetyt juustot ovat valmistusprosessinsa ansiosta laktoosittomia tai ainakin vähälaktoosisia. Laktoosi hajoaa kypsytyksen aikana, ja onkin sanottu, että 24 tuntia riittää pilkkomaan laktoosin.
Juustoa laktoosittomasta maidosta
Jos kovat juustot ovat kypsyttämisen ansiosta laktoosittomia, niin juustoa voidaan myös valmistaa laktoosittomasta maidosta. Se antaa mahdollisuuden laktoosi-intoleranssia potevan herkutella muillakin kuin pelkästään kovilla juustoilla. Hyviä vaihtoehtoja ovat tuorejuustot ja mikä parasta, myös juustoleipä. Juustotarjotin ei tästä voi enää paremmaksi muuttua!
Laktoosittomasta maidosta valmistettu juustoleipä on maultaan hiukan makeampi kuin tavallisesta maidosta valmistettu. Ero ei ole iso, mutta tarkka makuaisti huomaa sen. Tämä pienen pieni ero johtuu laktoosittoman maidon valmistusprosessista.