Ihanana iltapalan hemmotteluherkkuna toimii juustopaahtoleipä mainiosti. Hieman erilainen maku voi piristää iltaa tai miksei aamuakin ja siitä saa kivaa vaihtelua jos kyllästymistä on havaittavissa syömisiä kohti. Ihminen usein jää kaavoihinsa myös siinä, mitä ostaa kaupasta ja toisinaan iskee stoppi eivätkä nämä valinnat maistukaan enää. Silloin on hyvä hieman sekoittaa pakkaa ja katsella tuotteita ostoskoriin eri kantilta.
Juustopaahtoleipä taipuu myös grillattavaksi
Jos ei satu omistamaan leivänpaahdinta, ei tilanne ole menetetty. Nimittäin paahtoleipä uunissa valmistettuna, ei ole ollenkaan hullumpi ratkaisu. Pitää olla vain tarkkana, sillä leipä paahtuu nopeasti ja tuloksena voi olla hieman liikaakin paahdettu eikä niin herkullinen korppu. Paahtoleivästä saa uunissa kivasti tehtyä myös hyvin ruokaisaa naposteltavaa, sillä sopivilla päällysteillä syntyvät uunivoileivät käden käänteessä.
Päällysteet ovat luonnollisesti vapaasti valikoitavissa, mutta useat lähestyvät asiaa pitsamaisen näkökulman kautta. Eli alle tomaattimurskaa tai vaikka ketsuppia jonka jälkeen voi asetella paikoilleen esimerkiksi kinkkua ja ananasta. Juustoraaste kruunaa koko komeuden ja jos haluaa saada aikaan ihanan rapean juustokuoren leipänsä päälle, kannattaa juuston sekaan sotkea kananmunaa. Tällöin saa taas hieman erilaista olemusta tälle ruokaisalle iltapalalleen.
Paahtoleipä uunissa tai voileipägrillissä
Oli käytössä sitten tavallinen tai juustopaahtoleipä, voidaan niistä muodostaa myös erityisen herkullinen grillattu voileipä. Tähän tarvitaan voileipägrilli tai aivan tavallinen paistinpannu, välineillä ei ole lopputuloksen kannalta liikaa merkitystä. Käytti sitten kumpaa tahansa, kunnollinen voitelu on hyvä muistaa että paahtoleivän pinnasta saa kauniin kultaisen ja sopivan kostean. Voiteluun voi käyttää aivan tavallista rypsiöljyä tai vaikka oikeaa voita jos se miellyttää itseä enemmän.
Kun tällaista täytettyä grillivoileipää tekee, voi juustopaahtoleipä ollakin kiva uusi säväys. Paahtoleipien maailmassakin on monenlaisia vaihtoehtoja joita kokeilla, miksei siis tätäkin. Täytteiksi sopivat juuston lisäksi vaikka tonnikala, tomaatti, meetvursti, jauheliha, ananas ja oikeastaan mikä vain. Paistinpannulla paistaessa kannattaa leipää hieman painaa yläpuolelta, jotta juustot ottavat yhteen ja kiinnittävät leivän puolikkaat toisiinsa.
Rentoa meininkiä herkutellessa kasinon parissa
Tällainen lämmin grillivoileipä sopii jotenkin todella mainiosti rennoksi iltapalaksi. Se tuo lämpimän olon ja hyvän mielen tullessaan ja saman voi tehdä Casinon, josta löydät Suomen parhaat kasinot. Kuinka mukavaa onkaan käpertyä sohvalle lämmin voileipä toisessa kädessä ja kasino toisessa. Ehkä vielä jokin kiva juoma seuraksi ja kasinohuvit voivat alkaa. Mikä hauskinta, jos voileipä loppuu kesken ja tekisi mieli lisää, voi kasinon ottaa mukaansa keittiöön ja jatkaa pelaamista kun uusi herkkuvoileipä valmistuu.
Hieman erilainen kinkku-juustoleipä syntyy myös ilman paahtoleipää, mutta se sopii silti aivan yhtä hienosti herkuttelua varten samalla kun ComeOn kilkattaa tunnelmaa. Tämä herkku syntyy kokonaisesta ranskanleivästä ja siitä riittää useammallekin syöjälle. Jos ei kinkku vaikka kuulu omiin suosikkeihin, voi täytteitä vaihdella juuri niin paljon kuin haluaa.
Makaronilaatikon kruunaa juustopaahtoleipä
Myös ruoan kanssa leipä maistuu ja makaronilaatikko sulatejuustolla onkin sellainen herkku, että tällainen kevyempi leipä sopii sen kaveriksi ja suorastaan kruunaa ruokailun. Sulatejuuston avulla makaronilaatikostakin saadaan hieman erimakuinen kuin normaalisti eikä siihenkään pääse heti kyllästymään. Sulatejuuston tilalle voi kokeilla myös erilaisia makukermoja tai tuorejuustoa. Aurinkokuivatut tomaatit ovat myös hauska lisä ruoan seassa ja tuovat pienen suolaisen potkun.
Ruoanlaitossa mielikuvitus on rajana siinä, mitä voi tehdä. Ruoka on aina onnistunutta, jos se maistuu hyvälle omaan suuhun. Ja ehkä myös niiden, joille sitä haluaa tarjota. Uusia asioita kannattaa rohkeasti kokeilla ja tutkailla mitä uutuuksia kaupan hyllyltä löytyy.
Juustopaahtoleipä ei ole uutuus, vaan suorastaan jo klassikko. Se on ollut saatavilla vuosia ja vuosia ja aina vain se pysyy ihmisten suosiossa. Linkosuo on hyvin ylpeä tuotteestaan ja se sisältääkin aivan oikeaa juustoa ja on valmistettu suomalaisesta viljasta. Selkeästi toimiva yhdistelmä. Kyseinen paahtoleipä on myös säilöntäaineeton, joten niitä välttelevät ihmisetkin voivat tällä herkutella monella tavalla.