Siirry suoraan sisältöön

Reseptit

Reseptit, joissa juustoleipä loistaa

Juusto ja erityisesti juustoleipä toimivat loistavasti ruoanlaitossa mukana joko lisäkkeenä, mausteena tai jopa pääraaka-aineena. Yksi suosituista jälkiruokaresepteistä on yksinkertainen, mutta niin herkullinen, että se vie kielen mennessään. Siinä juustoleipä leikataan sopiviksi palasiksi, asetellaan uunivuokaan ja maustetaan kanelilla. Tämän jälkeen päälle kaadetaan kerma ja paistetaan hetki, että juustoleipä lämpiää. Muuta ei tarvita, kuin hilloa päälle ja taivaallinen herkku on valmis. Suomalaisessa keittiössä juustoleivällä voi myös korvata mozzarellan, koostumus on melko samanlainen ja maku kummassakin mieto. Salaatin seassa juustoleipä pääsee hyvin tähdeksi vaikka rypäleiden seurana, ja saa näin salaatinkin paljon ruokaisammaksi.

Reseptit, joissa juustoleipä löytyy raaka-aineena, ovat melko suosittuja ja helppojakin löytää. Voit myös kokeilla itse, pidätkö enemmän lämpimästä vai kylmästä juustosta? Maku hivenen vaihtuu ja lämmittäminen saa juustosta ruokaisamman tuntuista.

Reseptit antavat vaihtelua ruokiin

Juustoleipä ruoassa

Juustoleipä sopii niin kasvis- kuin liharuokiin. Lämmitettäessä se sulaa hieman ja muuttuu pehmeämmäksi. Kokeile vaikka pihvin päällä tuomassa makua maustevoin sijasta. Miettilän juustoleipä on täydellinen tähänkin tarkoitukseen ja niin moneen muuhunkin ruokaan.

Voit myös kokeilla liharuukku tyylistä ratkaisua, jossa lisäät lihan ja kasvisten sekaan pataan juustoleipäkuutioita, ja annat niiden sulaa hetken padan lämmössä. Juustoleipä kannattaa lisätä vasta aivan valmistuksen loppuvaiheessa hetkeksi hautumaan. Sitä ei tarvitse kovin kauaa lämmittää, kun se jo pehmenee mukavaksi herkkupalaseksi ruoan sekaan.

Perinteisin juustoleipäherkku

Se kaikkein rakkain tapa syödä juustoleipää on kuitenkin aivan yksinkertainen ja helppo. Tähän tarvitaan vain itse juustoleipä kaverinaan lakkahillo. Herkku on loistava niin jälkiruokana kuin kahvileipänäkin. Joskus näkee ihmisten pudottelevan juustoleipää kahvinsa sekaan lämpiämään. Ehkä tämä on enemmän vanhemman kansan tyyliä. Mutta miksi ei? Kukin nautiskelee tavallaan.

Voithan myös harkita tekeväsi koko juuston itse. Juustoleivän valmistaminen on mukavaa ja helppoa. Saa myös kehumisoikeuden kahvipöydässä, kun seuralaiset ihastelevat herkullista välipalaansa. Kuinka se tehdään, vinkkejä löytyy lisää näiltä sivuilta. Voit myös luoda aivan oman tyylisesi juustoleivän, ja päästä kokeilemalla voittoon. Kokeile vaikka erilaisia mausteita juuston seassa, mikä voisi toimia?

Juusto käy joka paikkaan

Juusto on todella monikäyttöinen ruoka-aine keittiössä, ja sitä on ihana napsia myös samalla kun kokkailee. Juustoleivän voi vaihtaa useisiin resepteihin, joissa muutenkin juustoa käytettäisiin. Miettilän Juustola on tyytyväinen, mikäli juustosta luodaan uusia ja toistaan makoisampia reseptejä ja toki, että tuotteesta pidetään ja sitä halutaan käyttää. Tekisitkö seuraavaksi vaikka juustoleipävartaita? Lisää vartaisiin juuston seuraksi vaikkapa tomaattia, kurkkua ja paprikaa. Lämmitä ehkä hieman grillissä ja näin helposti on herkku taas valmis.

Kun uudet reseptit ovat tarpeen ja juusto on sinulle mieleinen ainesosa, älä pelkää kokeilla ja sekoitella asioita yhteen. Juustoleipä ei varmasti pilaa mitään ruokaa ja saatat vahingossa luoda jotain uutta herkkua itsellesi tai perheellesi, jota tuletkin tekemään vuosien saatossa usein ja ehkä opetat sitä eteenpäinkin tuottaen iloa tätä kautta monille muillekin kanssaeläjillesi. Juustoleivän kanssa et voi mennä harhaan.

Reseptit sopivat myös grillaamiseen