Siirry suoraan sisältöön

Juustofondue sopii herkutteluun

Juustofondue on pöydän kuningas

Fondue pata, pöytäkeitin ja haarukat. Siinä on oivallinen alku juustofondue -illalle. Toki myös juustoa tarvitaan. Esimerkiksi emmental ja Koskenlaskija toimivat yhdessä mainiosti. Reseptejä on saatavilla valtavia määriä ja aina voi myös kokeilla itse erilaisia yhdistelmiä oman makunsa mukaan.

Mitä lisukkeeksi?

Fondueta voi syödä aivan sellaisenaan, mutta yleisin tapa on dipata siinä haarukalla erilaisia ruokia. Mikään ei ole poissuljettua, kaikkea voi dipata. Vanhahko leipä on melko suosittu. Vanhahko siksi, että siihen juusto tarttuu paremmin kuin aivan tuoreeseen. Myös perunaa, vihanneksia ja hedelmiä kannattaa kokeilla.

Seurana voi nautiskella myös viiniä, useimmiten valkoviiniä, mutta kukapa estää punaviinin korkkaamisen, jos se omaan suuhun parhaalle maistuu. Juusto on niin tuhtia, että sen seuraksi ei alkuruokia juurikaan kaivata.