Siirry suoraan sisältöön

Kakun koristelu karkeilla on helppoa

Karkein koristeltu kakku

Täytekakun koristeleminen on asia, joka saa monet ihmiset kiristelemään hampaitaan yrittäessään luoda jotain kaunista ratkaisua. Kakun koristelu karkeilla on kuitenkin hauska ratkaisu, jolla saadaan aikaan leikkisä ja näyttäväkin kakku. Ei ole välttämättä tarpeen käyttää pursotinta ollenkaan ja yrittää saada kermakoristeita pysymään paikollaan. Riittää, kun kakun pintaan sipaisee lastalla tasaisen kerroksen kermaa, ja karkit pysyvät siinä kiinni. Karkkien valinnoilla saadaan myös aikaan aina erilaisia lopputuloksia.

Kakun koristelu karkeilla sopii myös lapsille tekemiseksi

On aina mukavaa, kun perheen lapset voivat osallistua pienestä pitäen keittiöhommiin. Täytekakun koristelu karkeilla onkin juuri täydellinen puuhastelu heille. Silloin ei ehkä haeta sitä omasta mielestä täydellistä ulkomuotoa. Lasten käsistä löytyy luovia ratkaisuja, jotka ovat omalla tavallaan juuri niitä kaikista täydellisimpiä. Kauppojen irtokarkkivalikoimista löytyy moneen lähtöön eri värisiä ja muotoisia karkkeja, joita on hauskaa asetella kakun päälle ja sivuille.

Jotkut karkit saattavat päästää väriä kermaan, joten kovin aikaisin ennen tarjoilua ei kannata koristelua suorittaa. Karkit myös kovettuvat jääkaapissa ja niiden syöminen voi olla haastavaa. Karkkikakku onkin hyvä koristella viime hetkellä, juuri ennen pöytään nostamista, jos vain mahdollista. Jos varsinaista karkkia ei halua käyttää, myydään kauniita sokerimassasta valmistettuja koristeita. Näillä on myös helppo saavuttaa yksinkertaisen kaunis lopputulos.

Mitä muita vaihtoehtoja on kuin täytekakun koristelu karkeilla

Kakun koristelu karkeilla ei ole ainoa tapa, jolla karamellihyllyltä saatuja herkkuja voi hyödyntää kakun koristelussa. Siihen kelpaa vallan mainiosti myös tavallinen suklaalevykin. Suklaata voi raastaa tai murustella palasiksi ja ripotella ohuen kerma kerroksen päälle joka puolelle kakkua. Voi vaikka pursottaa vain reunat halutessaan ja levittää suklaata päälle. Yksi mukava vaihtoehto on sulattaa suklaa ja tehdä siitä leivinpaperille kuvioita, jotka niiden kuivuttua nostetaan kakun päälle.

Jos pursotin ei sovi omaan käteen, on kaunis ratkaisu myös niin sanottu nakukakku eli reunoille ei levitetä mitään vaan annetaan kerroksien näkyä vapaasti. Kakun koristelu karkeilla sujuu myös jopa ohuen hillokerroksen päälle, ellei kermaa halua käyttää lainkaan. Hillokerros on hyvä laittaa kakun pintaan myös silloin, jos käyttää sokerimassasta tehtyä päällystystä.

Leivontaa ja kolikkopelejä

Kakun leipomisessa on vaiheita, jolloin pitää odotella, että voi jatkaa. Tällöin Galaksino on loistava paikka johon suunnistaa taukoaan viettämään. Kakku paistuu uunissa rauhassa ja sillä välin voi nautiskella kolikkopelien jännityksestä. Peleissä löytyy yhtä paljon, ehkä enemmänkin valikoimaa ja monipuolisuutta kuin mahdollisuuksissa, kuinka kakkua koristella. Pelaaminen on myös samalla erittäin viihdyttävää ajanvietettä ja helppo toteuttaa puhelimella vaikka istuskellessa keittiössä.

Täydellinen leivonnainen syntyy, kun se leivotaan huolella ja tunteella. Sanovat, että rakkaus maistuu leivoksissa. Aina kannattaa olla huolellinen ja muistaa lukea ohjetta rauhassa. Se kannattaa lukaista läpi parikin kertaa ennen kuin aloittaa tekemisen. Näin välttyy ikäviltä virheiltä ja uudelleen aloittamiselta.

Kakun koristelu karkeilla antaa tilaa luovuudelle

Myös herkullinen juustokakku voidaan koristeilla karkein. Se ei välttämättä kaipaa isoja koristuksia vaan voi tehdä esimerkiksi pienen asetelman tyylikkäästi johonkin kohtaa kakkua. Juustokakun kanssa pitää odottaa, että kakku on riittävästi hyytynyt. Muutoin tuloksena voi olla kakkumassaan uponneet karamellit. Joskaan ei huonon kuuloinen ratkaisu sekään. Mielikuvitusta kannattaa käyttää ja ne hupsummatkin ideat tuottavat joskus loistavan lopputuloksen.

Karkeissa makuja on monia ja kannattaa miettiä, minkä makuiset mahtavat sopia juuri tekeillä olevaan kakkuun. Salmiakki voi olla melkoisen jännittävä kokemus makean kakun keskellä. Minttu sopii ihanasti suklaakakkuun ja mintturakeita voikin käyttää myös itse kakkutaikinan piristämiseen.

Kakun koristelu karkeilla on siis helppo ratkaisu, mutta sillä saadaan kaunis lopputulos. Käytä rohkeasti mielikuvitusta, tutki kaupan karkkivalikoimia avoimin mielin ja kokeile. Kokeileminen vie parhaisiin lopputuloksiin, sillä toisinaan voi olla hankala kuvitella lopputulos vain mielessään. Karkit voi aina ottaa pois kakun päältä ja aloittaa alusta, mikäli tuli aseteltua ne eri lailla kuin oli ajatellut.