Siirry suoraan sisältöön

Pienet juustokakut ovat suloisia tarjottavia

Pienet juustokakut ovat syötävän suloisia.

Perinteisesti juustokakku valmistetaan pyöreään isoon vuokaan, mutta juustokakkuja voi tehdä hyvin myös huomattavasti pienempinä versioina. Pienet juustokakut valmistuvat helposti muffinivuokiin. Niitä on kiva laittaa tarjolle vaikka syntymäpäiville tai valmistujaisjuhliin. Juustokakut voi koristella haluamallaan tavalla esimerkiksi vadelmilla ja suklaahipuilla. Myös kermavaahto ja strösselit sopivat pienten juustokakkujen päälle. Pieni juustokakku on sopivan kokoinen tarjottava ja maistuu hyvin monelle vieraalle.

Pienet juustokakut syntyvät helposti

Pienten juustokakkujen valmistus onnistuu helposti. Eräs herkullinen ohje syntyy seuraavalla tavalla. Perinteinen pohja tehdään vaahdottamalla margariinia ja sokeria, joiden joukkoon lisätään jauhoja, vettä ja keltuainen. Seos painellaan pieniin muffinivuokiin. Täyte syntyy sekoittamalla yhteen tuorejuustoa, keltuaista, sitruunan raastettua kuorta ja perunajauhoja. Joukkoon lisätään vaahdotettu valkuainen sekä vaniljasokeri. Kakut valmistuvat uunissa 15 minuutissa.

Juustokakku on yksi suosituimmista juhlapöydän tarjoiluista. Oman suosikkijuustokakun voi helposti varioida annoskokoisiksi pienemmiksi juustokakuiksi. Liikkeelle kannattaa lähteä pohjan valmistamisesta. Kun pohja on valmis, jaetaan se sopiviin annosvuokiin. Tämän jälkeen täytteen voi valmistaa tavanomaiseen tapaan ja asettaa se sitten pohjien päälle. Mikäli kakku vaatii uunissa valmistusta, kannattaa huomioida se, että pienet kakut valmistuvat isoa nopeammin.

Juustokakkujen koristelu

Juustokakkujen koristelussa vain oma mielikuvitus on rajana. Esimerkiksi syötävät kukat ovat erityisen kauniita juustokakkujen tyylittelyssä. Myös erilaisia marjoja kannattaa hyödyntää koristelussa. Mustikat ja vadelmat ovat yleensä hyviä ja kestäviä koristeita näidenkin päälle. Yhtä lailla karamellit ja suklaa voivat toimia erinomaisesti esimerkiksi lapsille tarjolla olevien kakkujen päällä.

Avainsanat: