Siirry suoraan sisältöön

Makaronilaatikko sulatejuustolla tuo mukavaa vaihtelua

Makaroonilaatikko sulatejuustolla on maittavaa ruokaa

Makaronilaatikko sulatejuustolla on hyvä vaihtoehto, kun haluaa tehdä jotakin vähän erilaista tavallisen makaronilaatikon sijaan. Suomalaisia perinneruokia voi höystää uusilla raaka-aineilla ja saada niistä kokonaan uudenlaisia ruokalajeja. Esimerkiksi kaikille juuston ystäville tämä on maistuva valinta. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mikä tekee ruoasta perinneruoan? Perinneruoka on sellaista ruokaa, jonka valmistaminen, tekeminen ja tarjoilu on siirtynyt sukupolvilta toisille.

Makaronilaatikko sulatejuustolla on helppo valmistaa

Makaronilaatikko sulatejuustolla on nopea ja helppo valmistaa. Makaronit keitetään suolavedessä normaalin tapaan. Mikäli haluaa ruokalajista hieman terveellisemmän, voi valita täysjyvämakaroneja. Koskenlaskija soveltuu hyvin tässä ruokalajissa käytettäväksi sulatejuustoksi. Vähärasvainen naudanjauheliha ja hienonnettu sipuli ruskistetaan pannulla. Sulatejuusto ja lihaliemikuutiot sekoitetaan kuumennettuun veteen, kunnes seos on tasaista. Jauheliha ja makaroniseos laitetaan vuokaan ja lopuksi päälle kaadetaan juusto-lihaliemi -seos.

Perinteiset Koskenlaskija sulatejuustot antavat täyteläisen ja herkullisen juuston maun yhtä lailla perinteiseen makaronilaatikkoon kuin muihinkin laatikkoruokiin. Ne tekevät tavallisesta arkiruoastakin gurmeeta. Tietenkin ruokaan voi käyttää muitakin sulatejuustoja, ihan oman maun mukaan. Cheddarin, chilin tai vaikkapa savupekonin makuinen makaronilaatikko voi olla hauska yllätys illallispöytään. Maukkaan salaatin kanssa tarjoiltuna siitä tulee varmasti koko perheen suosikkiruoka.

Makaronilaatikko on Suomen suosituimpia kotiruokia

Makaronilaatikko on Suomen suosituimpia kotiruokia. Tiesitkö, että se oli juhlaruoka aina 1950-luvulle asti? Alun perin siihen ei lisätty lainkaan lihaa. Myöhemmin siitä on tullut useita erilaisia reseptejä ja siihen on lisätty lihan sijasta myös kanaa, kalaa tai pekonia. Sulatejuusto sopii aivan mainiosti antamaan makua myös kanan, kalan ja pekonin kanssa.

Avainsanat: