Siirry suoraan sisältöön

Joulukakun koristelu kruunaa joulupöydän

Joulukakun koristelu

Kakun koristelu on tärkeä osa leipomista. Näyttävä ja viimeistelty joulukakku kruunaa jouluisen kahvipöydän ja myös maistuu herkulliselle. Joulukakun koristelu onnistuu onneksi jokaiselta ja parhaimmillaan siitä saa hauskan yhteisen aktiviteetin koko perheen kera. Onkin hyvä miettiä ensin syöjiä, tuleeko kakku lapsille vai aikuiseen makuun. Muuten joulukakun koristelussa vain mielikuvitus on rajana, mutta muutamat jouluiset valinnat ovat ylitse muiden.

Joulukakun koristelu jokaiseen makuun

Jouluiseen kakkuun kuuluu olennaisesti sekä joulun maut että värit, joista vaihtoehtoja riittää jokaiseen makuun. Kakun koristeet voivat olla oman tyylisi mukaan joko runsaat tai minimalistiset. Runsaaseen koristeluun sopivat esimerkiksi piparit, jotka sopivat hyvin esimerkiksi viime vuosien kestosuosikiksi nousseeseen glögijuustokakkuun. Jouluisten kakkujen koristeiksi sopivat täydellisestä myös karpalot, suklaa, pähkinät ja kirsikat.

Mikäli joulupöydässä on paljon lapsia, on kakun koristelu karkeilla taattu valinta menestykseen. Valitse lasten suosikkeja tai joulun teemaan sopivasti esimerkiksi vihreitä tai punaisia karkkeja. Punavalkoiset piparminttukarkit sekä vihreät marmorikuulat ovat taattuja joulun tuojia, mutta karkkien valinnassa on myös hyvä antaa lasten äänten kuulua. Viimeistele kakku tomusokerilla luoden joulun talvista tunnelmaa.

Ajoita kakun koristelu oikein

Kakun koristelua ei kannata tehdä liian aikaisin ja sen vuoksi kakun koristelu sopiikin mainioksi ohjelmanumeroksi joulun viettoon. Liian aikaisin tehty koristelu saattaa sulaa kakun päälle jo ennen tarjoilua – etenkin juustokakkujen kiilteen päällä monet koristeet sulavat helposti. Jätä siis koristelu suosiolla tarjoilupäivään ja tehkää se yhdessä joulun ilon hengessä!

Avainsanat: